Ungdomsgruppa
Overført fra den gamle hjemmesiden til Fakur. 

2007-06-13  Referat fra Junior helg v/ Marte Lifjeld

Fredag kveld var det oppmøte oppe på Gulset, og rundt 12 juniorer møtte opp. Med grillkos og skravling ble ikke mer gjort enn at hestene fikk kvè og hadde mulighet til å finne seg til rette før treningen neste dag.

Neste morgen skulle vi egentlig hatt et kurs med Mona Fjeld, men hun hadde meldt avbrud. I steden fikk vi hjelp av de to voksne juniorlederene, Bente og Kathrine. Selvom de ikke var utdannede instruktører, så var de utrolig flinke til å instruere oss. Selv fikk jeg noen små aha-opplevelser som jeg har veldig stor nytte av og jeg lærte også noe nytt.
Varmen var virkelig gått inn for å steke oss, så rideøkten endte med at de fleste hestene ble nedkjølt med masse vann. Både ryttere og hester ble varme utover dagen, men det deilige badet som vi hadde før lunchen var virkelig oppfriskende.
Lunch bestod av brødmat og pålegg som var medbrakt av oss juniorer. Det var en fin løsning for alle hadde noe de likte der. Etter lunch ble det noe vannkrig mellom noen av juniorene, mens andre slappet av og snakket med hverandre.

Rundt 9 tiden var det tid for sprangridningen. Alle gledet seg, og tønner ble rullet ut på banen før planker og stokker kom. Banen ble veldig artig, til tross for at det ikke var noe proft utstyr. Men med flotte hester, glade juniorere og flotte instruktører som også prøvde noen hindre, så ble sprangtimen veldig bra. De fleste syntes det var kjempe gøy, og kjølte ned hestene sine mens de smilte fornøyde.

Vi sovnet sent lørdag kveld, først spilte vi et kunnskapsspill om hest og deretter hadde vi en quiz som lederene arrangerte.

Søndag morgen voknet vi veldig forskjellig, selv tror jeg muligens jeg var først oppe? Men flere var oppe å sjekket hestene før de la seg igjen, så det er vanskelig å si. Noen sov så lenge som til halv 9-9 tiden. Solen skinte i dag også og det var spennende å tenke på at vi skulle ha trail i dag.

Etter en god frokost med loff og brød ble hestene salt opp og vi øvde på trail. Øvelsene bestod i å rygge ut en -L, og i å ta opp avisen fra en postkasse og lese den, forså å ta den ned igjen. Vi hadde sirkelen hvor hesten skal stå stille mens vi går rundt, og en pressening som vi skulle gå over. Det var også to store tønner, den ene lå det en kjetting på som vi skulle flytte til den andre. Denne øvelsen fant jeg svært vanskelig siden hesten min ikke ville nærme seg tønna, og lokking med brødbiter gikk heller ikke så bra siden hun hadde så lang hals, så hun bare strakk seg. Mer eller mindre alle deltagerene fikk til de fleste øvelsene.


Så var det igjen en tur bort til badevannet (Åletjern), som i dag var nydelig å komme seg ut i. Etter det ble det lunch og deretter gikk vi alle rundt og var spente på oppvisningen vi skulle ha for venner og familie klokka 4. Klokka gikk og tiden kom, foreldrene kom i flokker og ikke lenge etter var vi alle steget opp på de kjære hestene våre. Vi skulle begynne å vise de som hadde møtt opp, hva vi hadde øvd på i trail.

En og en gjennomførte vi banen, og virket generelt ganske fornøyde. Foreldre og venner serverte drikke til dem som satt og ventet på hesteryggen, fordi det var virkelig farlig varmt! Etter å ha gjennomført en fin trail oppvisning var det tid for sprang. Det var samme bane som vi hadde hoppet på lørdag kveld, så alle viste hva vi hadde å gjøre. Selv var jeg førstemann ut og fikk to-tre riv og en refusering, bare en klarte å komme seg gjennom runda feilfri. Men alle kom seg gjennom, og var meget fornøyde med hestene da vi tøltet en æresrunde rundt på ovalbanen. Etter det ble hestene belønnet og spylt før de fikk hvile litt til turen hjemover.

Et koslig måltid gikk utover kvelden, hvor alle gjestene satt under partytelta og koste seg med grillmat. Som dessert ble det servert is til alle. Det var virkelig en fin avslutting før det kjedelige begynte, nemmelig å rydde og å vaske. Men det gikk fort og smertefritt når alle hjalp hverandre, ikke lenge etter var hestene på hengere og helgen var over.

Nettbanner-2013

Nyheter fra Norsk Islandshestforening

Nyhetsmatingen ble ikke funnet.

FEIF News

FEIF - International Federation of Icelandic Horse Associations

Kjøp og salg

Har du noe du vil selge - eller ønsker du å kjøpe noe?

Har du noe du ikke trenger lenger - eller ønsker du å kjøpe noe? Medlemmer i foreningen kan få laget småannonser. Skriv en tekst, ta gjerne med et bilde og send til webansvarlig!