Ungdomsgruppa

 (Innlegget har tidligere vært publisert på vår gamle web adresse)

Vi var to jenter fra Fakur på NIHF-cup i 2007.

Alle møtte opp i Seljord på mandag sånn ca. kl 2. Vi var ca. 60 til sammen, faktisk 5 gutter! Vi ble delt inn lag, med ca. 7 stykker på hver, og en lagleder. Hvert lag hadde sin bokstav, og de forskjellige gruppene måtte finne på et navn på laget sitt som begynte på den bokstaven. Vi kom dessverre ikke på samme lag, men det gjorde ikke noe, for vi ble kjent med andre folk, og det er jo litt gøy! Lagene våre het Premierytterne(Silje sitt) og Jungelrytterne(Christina sitt). Lagene fikk tildelt oppgaver, som for eksempel morgenforing, dovask, kjøkkentjeneste, rydding av plassen, osv.

På tirsdag hadde vi første rideøkt. Alle rytterne skulle igjennom dressur, gangarter, trail, flaggritt/pass. Det var to rideøkter på tirdag og onsdag. Gangartstreningen varte i ca. 45 minutter, de andre holdt på ca. en halvtime. Vi hadde Dag Lindheim eller An Magritt Morset som instruktører i gangarter. An Magritt hadde også pass og flagritt.

Onsdag hadde vi også to ridseøkter. På kvelden holdt Dag Lindheim et foredrag for oss om hestens tannhelse. Det var veldig lærerikt!

Hele torsdag hadde hestene fri, mens vi var i Sommarland i Bø. Supergøy! Alle koste seg skikkelig!

Resten av helga var det stevne. Alle måtte være med i minst 3 disipliner, og maks 6. klassene var: Terrengritt, Trail, V3 4-gang, V6 4-gang, T5 Tølt, T7 Tølt, dressur, dressur for hånd, F1 5-gang, flaggritt og pass. Silje kom på 2. plass i V6! Christina starta 5-gang for første gang, det gikk veldig bra.

Fredag kveld var det nattåpent i Seljord. Mange ble med til byen, vi ble kjørt av laglederne våre. Kjempegøy! Etterpå smalt de raketter, og da var vi heldigvis tilbake i stallen. Noen av hestene ble redde, men de fleste tok det helt fint.

På lørdag ble det ridd finaler, og på søndag var det premieutdeling, og premie til bestelaginnsats. En fra hvert lag måtte representere laget sitt i en av klassene. Lagene fikk poeng etter plasseringen til sine represtentanter. I tillegg fikk de poeng for innsats på oppgavene. Premierytterne kom på 2. plass. Jungelrytterne fikk også en bra passering.

Vi hadde en kjempekoselig uke! Vi anbefaler alle i Fakur å bli med neste gang. Hvis du reiser alene, så blir du garantert kjent med nye folk=D

Hilsen Silje&Prudur og Christna&Lækur

Nettbanner-2013

Nyheter fra Norsk Islandshestforening

Nyhetsmatingen ble ikke funnet.

FEIF News

FEIF - International Federation of Icelandic Horse Associations

Kjøp og salg

Har du noe du vil selge - eller ønsker du å kjøpe noe?

Har du noe du ikke trenger lenger - eller ønsker du å kjøpe noe? Medlemmer i foreningen kan få laget småannonser. Skriv en tekst, ta gjerne med et bilde og send til webansvarlig!