Nytt fra styret

Her er invitasjonen til pinsestevnet i Seljord.

Håper så mange som mulig fra klubben tar turen oppover, både med og uten hest... :) :)publikum1
 


Pinsestevnet 2012

Seljord 25-28.mai 2012

NASJONALT C-STEVNE

Gjelder som kvalifisering til Sportsklasse A eller B .

Pinsestevnet er et av de største arrangementene i NIHF og vi regner med stor deltagelse i år også.

Pinsen forbindes med kos, hygge og nye bekjentskaper, men for at pinsen skal bli et vellykket stevne er vi som alltid avhengige av at alle gjør en dugnadsinnsats!
Klubbene har dugnadsjobber som medlemmene/deltakerne skal utføre. 
Vi satser på å få et artig stevne der alle finner noe de kan ta del i, og enten du vil komme med eller uten hest, er du hjertelig velkommen i pinsa!

Her er det mye info - så LES INNBYDELSEN NØYE

Visninger:

Salgsvisning

Aldersinndelinger/Disipliner.

  1. Rekruttklasse: barn under 11,kan låne hest som er allerede påmeldt med andre rytter, i andre klasser. Rytterne velge selv om de skal leies eller ri for seg sel
  2. Rytterne blir bedømt for sits og innvirkning.
  3. Det skal ris skritt med overganger til hold,og valgfritt tølt eller trav.Det ris etter speakers kommando opp til to eller tre runder.
  4. Fritidsklasse- D- ryttere: V 5,T 7
  5. Lett konkurranseklasse-

C-ryttere: V3,T5,F2

  1. Mellomklasse-B-ryttere: T4,V2,T3,F1

Eliteklasse-A-ryttere: T4,V2,T3,F1

 

Alle kan melde seg på i den klassen de ønsker, men det er lurt å følge det resultat du har oppnådd på tidligere stevner. Ønsker du å kvalifisere deg til A-eller B-rytter må du ri kvalifiserende disipliner, dvs i klassen mellomklasse B-ryttere.

 

Andre disipliner

- P1 250 m pass   (junior/ungrytter + senior)

- P2 Speedpass    (junior/ungrytter + senior)

- PP1 Stilpass       (junior/ungrytter + senior)

- TR1 Trail            Barn/junior + ungrytter/senior

- FR1 Flaggritt      Barn/junior + ungrytter/senior

- Kostymetølt       En klasse – egner seg for alle aldre. Ingen påmelding – bare still til start.

Frist for forandringer skal være 14 dager før stevnestart-

Forklaring til nye klasseinndelinger:

Det har lenge vært et ønske om nye klasseinndelinger innen Islandshest konkurranser, bakgrunnen for dette er et ønske om en mer rettferdig konkurranse for alle. De siste 10 år har det vært en stor utvikling på nivåforskjeller på hester og ryttere. Ut i fra dette vil vi i år gjøre et forsøk på ny inndeling som kan gi en mer rettferdig konkurranse. Tanken er at det resultat en ekvipasje har oppnådd tidligere , skal bestemme hvilken klasse ekvipasjen skal delta i uavhengig alder på rytteren. Har ikke ekvipasjen konkurrert tidligere må rytteren vurdere hvor det er naturlig å melde seg på. Det vil si at barn/juniorer  konkurrerer mot voksne og ungryttere. Dette har enkelte lokallag utprøvd med suksess der barn vinner over voksne og motsatt.  Det har vært uttalt bekymring for at enkelte vil ”spekulere” i å melde seg på i en lettere klasse for å vinne, vi tror ikke det blir et problem for slikt vil synes veldig godt. Hvis noen synes det er vanskelig å velge klasse vil vi gjerne hjelpe. Send en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  og vi svarer så fort som mulig. Husk og skriv hvilken karakter du har oppnådd tidligere.

 

Deltakende rytter må være medlem av NIHF eller annen organisasjon tilknyttet FEIF. Deltakende hest må være født i 2007 eller tidligere, og være registrert i NIHF.

Påmeldingen er bindende. For at du skal få pengene tilbake må du vise frem veterinærattest eller legeerklæring ikke senere enn 7 dager etter stevnet. Hestepass med gyldig vaksinasjon og egenerklæring/veterinærattest må forvises før hesten tas av transporten.

OBS! – Vi åpner for at en rytter kan melde på inntil 2 hester – MEN hest nr 2 må avventes om stevnepåmeldingen med 1 hest går over 250 deltagere. Hver ekvipasje kan kun delta i én gangartsdisiplin (V2, V5, F1 eller F2) og en tølt disiplin (T3, T4, T5 eller T7).

Vi forbeholder oss retten til å avlyse eller slå sammen klasser og disipliner dersom det er mindre enn 10 påmeldte og 5 startende.

 

 

Priser:

Påmelding: (obligatorisk)                  300,-

Pris pr. Disiplin:                                   120,-      (inkl dommeravg. kr 20,-)

Salgsvisning:                                       350,-

Camping u/strøm:                              200,-

Camping m/strøm:                            300,-

Oppstalling:          -Eneboks              650,-                     

-Boks 2 og 2         450,- 

-Spilt                      300,-

-Utekve                 200,-      (NB! Må ha med eget gjerde til utekve)

Oppstalling er obligatorisk. Boks/spilt og utekve i tillegg til området utenfor boks/kve må rengjøres før avreise. Dersom ikke oppstallingsplassen er rengjort før avreise faktureres et gebyr på kr. 500,-.

NB! Alle kan få eneboks om de vil – vi leier inn ekstra stallbokser som settes opp på plassen.

Dersom du ønsker boks 2 og 2 sammen med en annen må du skrive i påmeldingen navn og eier på den hesten du skal dele boks eller kve med.               

Det er IKKE LOV å sette opp utekve andre steder enn tildelte plasser. Man kan bestille utekve i tillegg til boks/spilt. Plass får du utdelt ved innsjekking sammen med utdeling av boks/spilt.

Stevnestart: Lørdag 26. mai kl. 09.00

OBS! Innsjekking fra fredag 25. mai kl. 17.00

Stevneslutt mandag ettermiddag.

 

Alle deltagende hester må forevise hestepass med gyldig vaksinasjon i tillegg til veterinærattest eller egenerklæring før hestene tas av transporten. Ingen innsjekking før kl 17 fredag.

Vi har et maks antall på ca 250 deltagere men holder påmeldingen åpen for å ta inn ventelister.  (Dette gjelder også for de som vil melde på hest nr 2). Vi åpner for påmelding på www.nihf.org og åpningsdato for påmelding blir kunngjort på www.nihf.no i god tid.

Det vil IKKE fysisk bli mulig å få meldt seg på om ikke kontingent er betalt innen påmelding starter. Man trenger sitt medlemsnummer for å få meldt seg på og er man familiemedlem og mangler medlemsnummer kan dette fås ved henvendelse til Mette Sand. Så husk å sjekke om du har betalt kontingenten din for 2011! Det er ikke lov til å melde på andre ryttere i sitt eget medlemsnummer. Disse vil uten videre varsling bli strøket.

Hver deltager kan maksimalt melde seg på i 4 disipliner.

 

BINDENDE PÅMELDING

Innen 14. april på følgende måter:  

-          Via Internett på www.nihf.org. Vi anbefaler nettpåmelding. Dette går raskest.

-          Skriftlig til NIHF, Bente Skoie, Tredal, 4520 LINDESNES merk konvolutten ”påmelding” og bruk eget påmeldingsskjema til Pinsen 2012.

-          NB: Vi tar ikke påmelding pr mail.

-           

Betaling/tilbakemelding: For å gjøre dette enklest mulig, vil deltakerne få tilsendt en ferdig utfylt giro som spesifiserer hvilke konkurranser, oppstalling og camping du har valgt. Denne du kontrollere nøye for å være sikker på at du er påmeldt riktige klasse, riktig hånd osv. Ta kontakt snarest (innen betalingsfristen!) dersom det er noe feil! Giro blir sendt ut ca 15-18.april med betalingsfrist 5 mai.

Har du meldt deg på men finner ut innen betalingsfristen at du ikke kan delta GI BESKJED. Det er ikke nok bare å la være å betale.

Om man ikke har meldt avbud innen betalingsfristen må man betale for påmelding!

Betalingsfrist 5.mai!

Det er veldig få muligheter til å endre disipliner og hånd etter betalingsfristen!!

Stevneleder:                        Tor Våland.

                                               Tlf. 907 63 760, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Påmeldingsansv.               Bente Skoie

Tlf. 480 58 008, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sekretariat                          Eva Høgsveen Våland

                                               Tlf. 991 61 889, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bli med og gjør pinsestevnet til årets sosiale begivenhet i NIHF.

Ta turen til Seljord!

Påmeldingsskjema til Pinsestevnet 2012.     NB! Alle rutene må fylles ut

Rytters navn:

Født år:

Hestens navn:

Adresse:

Reg. Nr.

Født år:

Tlf:

e-post:

Hestens mor:

Medl.nr.i NHIF:

Klubb:

Hestens far:

Jeg vil delta i følgende disipliner:        Rekrutt barn:

                                                             Fritidsklasse D-ryttere:

                                                             Lett konkurranseklasse C-ryttere:

                                                             Mellomklasse B-ryttere:

                                                             Eliteklasse A-ryttere:

Ønsket hånd i disiplinene V2, V5, F2 T.3, T4, T5, T7

Jeg ønsker følgende camping:       ÿ med strøm                                ÿ uten strøm

Ønsket oppstalling (kryss av):         eneboks      boks 2 og 2        spilt           utekve

v/boks 2 og 2, skriv fullt navn på den andre hesten og rytteren: (gjelder også hvis hestene skal stå flere i et utekve)


Beskrivelse av klassene:

Stevnet arrangeres etter FIPO, og klassene vil foregå på ovalbane dersom det ikke står definert noe annet. Poeng gis fra 0-10 med unntak av passdisiplinen og speedtølt som går på tid. Det er satt opp A-finale i alle gangartsklassene og tøltklassene. B-finaler settes opp så langt tiden rekker til.

Alle klassene vil foregå på speakers kommando.

V5 4-gang: I Uttakningen rir tre og tre ekvipasjer samtidig. Gangartene vises i følgende rekkefølge og tempo: Fritt tempo tølt, arbeids til middels tempo trav, middels skritt og arbeids til middels tempo galopp.

T7 Tølt: I uttakingen rir tre og tre ekvipasjer samtidig. Det vises sakte tølt, deretter skiftes hånd og rytterne viser valgfritt tempo tølt.

T5 Tølt T1: I uttakingen rir tre og tre ekvipasjer samtidig. Først vises sakte tølt deretter skiftes hånd og vise tydelig forsterket tempo tølt på langsidene. Sakte tølt på kortsidene.

V2 4-gang: Det er 3 ekvipasjer på banen samtidig. Ekvipasjene rir som i V1 (vanlig 4-gang, se FIPO), men på speakers kommando.

F1 5-gang: Vanlig 5-gang med uttaking enkeltvis, se FIPO.

T3 Tølt: Det er 3 ekvipasjer på banen samtidig. Ekvipasjene rir som i T1 (vanlig tølt, men på speakers kommando).

T2 Tølt: Det er 3 ekvipasjer på banen. Det vises valgfritt tempo tølt, sakte og rolig tempo tølt, snu, tølt på løse tøyler.

Andre øvelser – inndelt i klasser for barn/junior og ungrytter/senior.

TR1 Trail: Hesten skal føres gjennom forskjellige hindringer og oppgaver. Dommerne vurderer hvor godt ekvipasjen løser oppgavene. Minimum 5 øvelser; som f. eks. ri gjennom/over hindringer, åpne og lukke grinder fra hesten, ri over bommer, trekke ting etter hesten og liknende. Disse øvelsene blir ikke spesielt vanskelige og kan passe for alle! Dette er GØY!

FR1 Flaggritt: På en gitt strekning skal rytterne på tid plukke med seg et flagg fra én bøtte og sette det i den neste to ganger. Dette går på tid, og i valgfri gangart.

P1, 250m pass: Ris på passbanen. Ekvipasjene starter 2 og 2. Øvelsen går på tid. Hestene må stå stille før starter setter løpet i gang. Når startflagget går ned har rytterne 50 m på å legge hestene i flyvende pass fra ønsket gangart (kan starte direkte i pass). Derfra til mål må hestene ligge i flyvende pass. Beste tid av 4 forsøk (kun 2 forsøk per dag) vinner.

P2, Speedpass: Ris på passbanen. Ekvipasjene starter 1 og 1. Fra startsignal har rytteren 50 m på å legge hesten i pass fra ønsket gangart (kan starte direkte i pass). På 50 meters merket starter tidtakingen. Derfra til mål må hesten ligge i flyvende pass (100m). Ekvipasjen har to forsøk.

PP1, Stilpass: Hesten ris frem i trav eller tølt. I leggesonen (50 m) gjøres en overgang til galopp og deretter pass. Hesten må ligge i pass 100m før den tas ned til trav, tølt eller skritt i nedagningssonen (50m). Det gis karakter for legging, to strekk pass og nedtagning. I tillegg får man tillegg for tid. Ekvipasjene har 2 forsøk om man ikke bli diskvalifisert i første forsøk.

KOSTYMETØLT!!!

Ikke glem kostymetølten! Bli med på moroa! Kle ut hesten og deg selv og bli med! Det blir utdelt premier. Vi minner om at dommerne i denne klassen tidligere har vist seg å være mottakelige for bestikkelser.

HUSK !!! Sikkerhet er viktig. Ta det i betraktning når du planlegger kostyme. Ridehjelm og egnet skotøy er påbudt.

 

VELKOMMEN TIL PINSTESTEVNET 2012

  

Nettbanner-2013

Nyheter fra Norsk Islandshestforening

Nyhetsmatingen ble ikke funnet.

FEIF News

FEIF - International Federation of Icelandic Horse Associations

Kjøp og salg

Har du noe du vil selge - eller ønsker du å kjøpe noe?

Har du noe du ikke trenger lenger - eller ønsker du å kjøpe noe? Medlemmer i foreningen kan få laget småannonser. Skriv en tekst, ta gjerne med et bilde og send til webansvarlig!